Izrada sajtova ~ Harmonija bajtova!

Ako ste odlučili da napravite sajt - načinili ste pun pogodak! Cela armija potencijalnih korisnika već čeka na Vas!

Mi Vam nudimo sledeće usluge:

1) Izrada statičnih sajtova *

(izrada internet prezentacije zasnovane na  HTML, CSS, JS)

2) Izrada dinamičnih sajtova ** CMS sajtovi sa bazama podataka: 

Joomla, WordPressPHP,  CSS, JS, MySQL
(napredni sajtovi gde imate mogućnost da veoma jednostavno kroz kontrol panel i okruženje slično WORD-u sami  upravljate sadržajima na sajtu u realnom vremenu)

3) Izrada internet prodavnica

Presta Shop, Magento, Open Cart
(potpuno automatizovane internet prodavnice koje vode lager liste, automatski prave i šalju predračune, izdaju naloge za isporuku i račune, ...)


* Statični veb sajtovi
Statični veb sajtovi su oni sajtovi koji se programiraju tako da se informacije koje oni sadrže ne menjaju i ne osvežavaju često, ili čak nikada dok postoje, a za izmenu sadržaja su potrebne osnovne progamerske veštine (rad u HTML-u, CSS-u, JS-u i sl.).

** Dinamični veb sajtovi
Dinamični veb sajtovi su oni sajtovi koji se programiraju tako da "hvataju" podatke iz baza podataka i nezavisne delove stranice i slažu ih na stranicu onog trenutka kada to zatražite klikom.  Pogodni su za sajtove čiji se sadržaj često osvežava i dopunjava novim informacijama, npr. portali sa vestima, forumi i drugi veb sajtovi na kojima možete svakodnevno, ili čak i svakih nekoliko minuta, naći neki novi sadržaj i nove informacije. Ovakvi veb sajtovi su laki za upravljanje sadržajima, ne zahtevaju poznavanje programiranja, i po pravilu su popularniji i posećeniji od statičnih. Izrada internet prezentacija (izrada sajtova) ovog tipa je danas sve prisutnija na internetu.

Uopšteno o sajtovima...

Veb sajt ili vebsajt (en: Web site) je grupa veb stranica koje su međusobno povezane i čine jednu celinu.

Veb stranica je skup informacija koje možete videti ili pročitati na internetu koristeći internet pregledač koji je instaliran na Vašem računaru. Najčešće sadrže linkove (veze) do nekih drugih veb stranica. Veb stranice su uglavnom kombinacija teksta i slika, ulepšane veb dizajnom, a neke od njih sadrže audio ili video fajlove.

Da bi Veb sajt postao vidljiv na internetu potrebno je da registrujete domen sa željenim imenom (provera domena na: https://www.beotel.net/hosting/domeni/).
Cene registracije domena zavise od nastavka za koji se opredelite (.com, .net, .org, .rs, co.rs, i sl.), a kreću se u rasponu od 1.050 din do 2.779 din godišnje ako ih registrujete preko BeoTelNet-a. Domen se zakupljuje na period od jedne do deset godina.

Da bi ste smestili sajt negde na internet (ako ne koristite sopstvene servere) potrebno je da zakupite i neki HOSTING PAKET (pakete i cene pogledajte na:
https://www.beotel.net/hosting/), a za većinu sajtova dovoljan je njihov Start paket koji košta 1.990 din godišnje + PDV.

Ako niste znali: Prvi internet veb sajt se u javnosti pojavio 1991. godine. Napravio ga je Tim Berners-Lee, a njegovu originalnu kopiju možete pogledati ovde. (izvor: Wikipedia)

Autor: Aleksandar Čuković